Dość dawno temu ale nie w czasach mchu i paproci, na stacjonarce (nasłuch wielokanałowy) usłyszałem własnousznie jak na CH9 jakaś kobieta wołała "Tu (jakiś numer) z (miejscowość) proszę z policją" (oczywiście natychmiast wyłączyłem nasłuch wielokanałowy i zostałem na 9tym) zawołała może ze dwa lub trzy razy i posterunek się odezwał

kolo się przedstawił i zapytał o co chodzi? Kobitka zeznała, gdzie mieszka (znam 3-City i wiem że wtedy było to na totalnym odludziu) i widzi jak podjechał jakiś "cywilny" samochód i kolesie "po cywilu" wyciągają jakieś przewody ze studzienek. Nastąpiła chwila ciszy. Po czym kolo dopytał dokładnie w jakim kierunku od jej adresu widać tę "ekipę"? I zakończył czymś w rodzaju "przyjąłem, wysyłam patrol" Nasłuchiwałem jeszcze dość długo ale nic więcej nie usłyszałem. Szkoda, że wtedy nie można było mieć skanerów.
Teraz to nie wiem czy ktoś profesjonalny na 9tym nasłuchuje? I mam nadzieję, że nie będę musiał sprawdzać, hehe...
Chociaż po ostatnim raporcie o naszym zintegrowanym systemie ratunkowym 112 coś czuję, że dobrze by było jeszcze nie odstawiać CH9 do lamusa.